Trener Bayerna preuzima Swansea

Paul Clement novi menadžer Labudova

Trener Bayerna preuzima Swansea

Midhat Šljivak

Ekipa Swanseaja sutra će dobiti novog menadžera.

Radi se o engleskom stručnjaku Paulu Clementu, koji je trenutno prvi pomoćnik Carla Ancelottija na klupi minhenskog Bayerna.

Clement je dogovorio sve uslove oko prelaska u velški klub i početkom nove sedmice će preuzeti dužnost menadžera.

Prvu utakmicu novog kluba protiv Crystal Palacea, Clement će gledati s tribina, dok će službeni debi na klupi Labudova imati u subotu u duelu trećeg kola FA Kupa protiv Hulla.

On će tako postati treći trener Swanseaja ove sezone. Početkom oktobra je otpušten Italijan Francesco Guidolin, a pred kraj 2016. godine istu sudbinu je doživio Amerikanac Bob Bradley.

Swansea je nakon 19 kola Premiershipa posljednji tim na tabeli Premiershipa sa samo 12 bodova, a za sigurnom zonom zaostaju četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Clement će imati zadatak da klub ostavi u društvu najboljih timova.

Ovaj 44-godišnji stručnjak je prethodnih godina radio skupa s Carlom Ancelottijem (Chelsea, PSG, Real, Bayern), a vodio je samostalno ekipu Derby Countyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi