Trener Celtica se žali na raspored kvalifikacija Lige prvaka

Celtic 9. jula dolazi u Sarajevo

Trener Celtica se žali na raspored kvalifikacija Lige prvaka

S. Bošković

Fudbleri Celtica će u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka odmjeriti snage s prvakom naše zemlje FK Sarajevo.

Unatoč tome što su u timu iz Glasgowa zadovoljni ždrijebom za prva dva pretkola, nisu zadovoljni rasporedom kvalifikacija.

Da bi došli do grupne faze Lige prvaka tim Neila Lennona mora odigrati četiri evropska dvomeča, što znači da moraju igrati osam službenih utakmica u osam sedmica u julu i augustu i to nakon manje od dva mjeseca nakon završetka sezone u kojoj su odigrali 63 službena meča.

"Osam utakmica u osam sedmica je smiješno. To je već četvrtina sezone, a do tada nećemo ni početi igrati ligaške meče. Pričali smo o tome i od toga nema nikakve koristi za tim", rekao je Lennon za škotske medije, te dodao:

"Uopšte nema odmora za igrače, veoma je teško. No, ne možemo o evropskim mečevima misliti kao da su naporni. Moramo ih igrati".

Neil Lennon potvrdio: Jedan od glavnih igrača Celtica ne dolazi na Koševo

Celtic 9. jula dolazi u Sarajevo na prvi meč prvog pretkola Lige prvaka, a Rogic zbog problema sa zglobom i koljenom neće biti u timu.

Rogic nije igrao u prijateljskom meču protiv Wienera na pripremama u Austriji i Lennon je svjestan da playmaker mora da odmori još neko vrijeme.

"Tom je u finalu Kupa povrijedio zglob i znali smo da će trebati nekoliko sedmica da se oporavi. Nije došao u Austriju jer radi na rehabilitaciji kod kuće, a nadamo se da će do kraja sedmice uspjeti da krene s vježbama na terenu. Još krajem prošle sezone je imao problema s koljenom", kazao je Lennon.

"Kieran Tierney se također vratio u Škotsku da dovrši rehabilitaciju", dodao je menadžer škotskog prvaka. Tierney je igrač za kojim trenutno ludi Arsenal i jedan od najperspektivnijih u sastavu škotskog prvaka, ali i na Otoku.

Rogic je reprezentativac Australije hrvatskih korijena, u Celticu je još od 2013. godine. Prošle sezone je odigrao 35 mečeva i postigao je pet golova uz šest asistencija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi