Novi problemi za menadžera Celtica: Nakon Rogića otpao i najtraženiji igrač prvaka Škotske!

Neće igrati protiv Sarajeva

Novi problemi za menadžera Celtica: Nakon Rogića otpao i najtraženiji igrač prvaka Škotske!

A. Čaušević

Utakmice prvog pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Celtica su veoma blizu. 

Prvi susret dvomeča bh. i škotskog prvaka igrat će se na stadionu Asim Ferhatović Hase za osam dana, a već sada je jasno da ekipa iz Glasgowa neće nastupiti u najjačem sastavu. 

Nakon Toma Rogića za prvu utakmicu sa Bordo klubom neće konkurisati i najtraženiji igrač Celtica, Kieran Tierney.

Rogić je od ranije povrijeđen te nije ni putovao na pripreme u Austriju, dok je Tierney bio sa ekipom, ali se još uvijek nije uspio oporaviti. 

Naime, Tierney se jučer vratio u Glasgow gdje će nastaviti proces oporavka što znači i da definitivno neće nastupiti na najvećem bh. stadionu sljedećeg utorka. 

Ovog 22-godišnjeg lijevog beka silno u svojim redovima želi vidjeti Arsenal, ali popularni Hoopsi su odbili ponudu od 15 miliona funti te žele 10 više.  

Inače, protiv Sarajeva vjerovatno neće igrati i posljednja akvizicija škotskog prvaka, Luca Connell. Mladog veznjaka koji je stigao jučer očekuju nastupi na U19 Evropskom prvenstvu. 

Connell se već nalazi u kampu reprezentacije Republike Irske. Ukoliko ga selektor Tom Mohan uvrsti na spisak putnika za EP neće igrati protiv bh. prvaka. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mečevi Sarajeva i Celtica igraju se 9. i 17. jula. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi