Trener Eibara: Ne mislim da će Messi odmarati, taj gad se odmara tokom utakmice

Zanimljiva izjava pred susret u La Ligi

Trener Eibara: Ne mislim da će Messi odmarati, taj gad se odmara tokom utakmice

Fudbaleri Barcelone i Eibara sutra igraju susret 25. kola La Lige. 

Taj meč će Barca odigrati samo tri dana prije prve utakmice u osmini finala Lige prvaka protiv Napolija na San Paolo stadionu pa se postavlja pitanje da li će trener Quique Setien odamarati neke igrače.

Naravno, najviše se špekuliše oko toga da li će sutra odmarati prva zvijezda kluba Leo Messi. Trener Eibara Jose Mendilibar smatra kako to neće biti slučaj, a imao je i zanimljivo objašnjenje.

"Ne mislim da će Messi sutra odmarati. Taj gad se odmara tokom utakmice. On zna kada treba učestvovati u igri, a kada odmarati. Ako biste mu dali slobodan dan mislim da bi se još više umorio gledajući meč s tribina, da bi to za njega bilo gore", kaže trener Eibara.

On se prisjeća jedne situacije s Messijem dok je bio trener Osasune.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sjećam se jedne sitacije dok sam bio trener Osasune. Igrali smo susret u Kupu Kralja protiv Barcelone na Camp Nouu. Tog jutra pojavila se informacija da Messi neće igrati jer ima stomačnih problema. Nakon ručka, saopšteno nam je da je pozvan i da će biti na klupi. Tokom utakmice, dok smo gubili 2:0, vidio sam da se Messi zagrijava. Ušao je, zabio dva gola i mi smo izgubili 4:0", kaže Mendilibar.

Utakmica u subotu je jako bitna za Eibar koji se nalazi tri boda iznad opasne zone, ali jasno je da na Camp Nou stadionu teško može osvojiti bodove.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kiklop
Eto vidis, objasnio si zbog cega imas komplex zvani "Messi" Zabio ti 2 komada lagano
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi