Trener koji je pokorio svijet dolazi u Juventus?

Deschamps umjesto Allegrija?

Trener koji je pokorio svijet dolazi u Juventus?

E. Škorić

Juventus će uskoro tražiti novog trenera jer je jasno da Massimiliano Allegri odlazi najkasnije na kraju sezone.

Allegri s Juventusom ima fenomenalne rezultate, ali sada je u teškoj situaciji jer je bio cilj osvajanje Lige prvaka, a njegov tim večeras u Torinu ima (ne)moguć zadatak da prođe dalje nakon 2:0 poraza od Atletica u Madirdu.

No, prema pisanju italijanskih medija, kako god se završio večerašnji duel i ova sezona u konačnici, Allegri je odlučio da ide.

Kandidat za njegovog nasljednika je bio Zinedine Zidane, ali njega je jučer Real Madrid imenovao za trenera, pa će u Torinu morati da potraže druga rješenja.

Prema Fox Sportsu, Deschamps je na 'pole-poziciji' da naslijedi Allegrija. Francuz je bio dio posljednje Bianconeri ekipe koja je 1996. godine osvojila Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

50-godišnjak je također odveo Olympique Marseille 2010. godine do titule u Ligi 1, a prošle godine je bio prvak svijeta s Francuskom.

On je jedan od glavnih kandidata za klupu Juventusa, uz neizostavnog Antonija Contea, koji je i dalje bez angažmana.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Zašto jebeno mislite da juventus nemože proći ATM ??????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije