Trener Leipziga: Werner može ići ako misli da je pravo vrijeme za tu odluku
Nagelsmann je izjavio da neće praviti probleme Werneru ukoliko on želi napustiti klub

Mladi napadač i ove sezone pruža sjajne partije

Trener Leipziga: Werner može ići ako misli da je pravo vrijeme za tu odluku

S. Pašalić

Igrač RB Leipziga, Timo Werner, se već neko vrijeme nalazi na meti mnogih evropskih velikana.

Ovaj 23-godišnji napadač posljednjih sezona pruža sjajne partije, a to se nastavilo i ove pa je tako od početka sezone odigrao 17 utakmica i postigao 15 golova u svim takmičenjima.

Zbog toga su Bayern, Liverpool i Manchester United opasno zagrizli za igrača njemačkog tima, a sada su dobili i dodatni motiv da pošalju ponudu za njega.

Naime, trener Leipziga Julian Nagelsmann je izjavio da bi Werner trebao preći u neki veći klub ako smatra da je pravo vrijeme za njega da donese tu odluku.

"Već sam savjetovao mnogim igračima da 'skinu vjenčani prsten s trenutnim klubom' da bi se preselili negdje drugo", rekao je Nagelsmann za Bild.

"Učinio bih isto s Timoom Wernerom ako bi se razvijao brže od ekipe u RB Leipzigu.", dodao je trener Leipziga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi