Trener Lyona na bizaran način ostao bez novog ugovora

Ništa od ostanka na klupi

Trener Lyona na bizaran način ostao bez novog ugovora

Midhat Šljivak

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas iz bizarnog razloga je odlučio ostaviti trenera kluba Bruna Genesija bez novog ugovora.

Lyon je sinoć ispao u polufinalu Kupa Francuske od Rennesa (2:3), a to je na kraju presudilo Genesiju i sve su prilike da on neće ostati na klupi ovog tima.

"Dogovorili smo da će mu se produžiti ugovor za dodatne dvije sezone ako odemo u finale Kupa. S obzirom na to da se nećemo boriti za trofej, dogovor više ne važi", istakao je Aulas.

Ipak, dodao je kako to ne znači da Genesio neće dobiti novi ugovor.

"Nije ništa još riješeno. Donijećemo odluku na osnovu rezultata na kraju sezone", istakao je prvi čovjek Lyona.

U posljednje vrijeme sa klupom francuskog tima se povezuje Jose Mourinho i biće interesantno vidjeti šta će se na kraju desiti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi