Trener Newcastlea zabranio rukovanje igrača i stručnog štaba

Mjere zaštite

Trener Newcastlea zabranio rukovanje igrača i stručnog štaba

Edmir Škorić

U strahu od koronavirusa, trener Svraka donio je zanimljivu, ali i shvatljivu odluku.

U Engleskoj za sada nema panike zbog koronavirusa, ali Steve Bruce ništa ne želi da prepusti slučaju, pa je odlučio da zabrani rukovanje igrača i stručnog štaba u trening centru.

"Imamo taj ritual da se rukujemo kada dolazimo na trening, bez obzira što se gledamo svakog dana. Toga nema više. Imamo i dobar ljekarski tim, koji nas informiše šta da radimo. U svakom slučaju, preduzimamo preventivne mjere", rekao je Bruce.

Neki drugi klubovi u Engleskoj također poduzimaju sve mjere zaštite, pa je tako Arsenal uz Tottenham odlučio da stavi popunjavanje zdravstvenog kartona za sve igrače prije ulaska u trening kamp.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti