Trener Partizana: Šteta što nismo postigli više golova

Minimalac Partizana protiv Dila Gorija

Trener Partizana: Šteta što nismo postigli više golova

Adnan Beganović

Srbijanski fudbalski prvak Partizan je u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka u Beogradu s minimalnih 1:0 savladao gruzijskog prvaka Dila Gori.

U duel sa gruzijskim prvakom crno-beli su ušli kao apsolutni favoriti, no nakon prvog susreta nisu osigurali nastup u narednoj fazi takmičenja.

Partizan je bio bolji tokom svih 90 minuta, no samo jedan gol u mreži gostiju pitanje konačnog pobjednika ostavilja otvorenim.

"Fenomenalan ambijent i sjajna podrška navijača. Mislim da ih nismo zakinuli. Izgarali smo na terenu i zaslužili smo pobjedu. Šteta što nismo postigli više golova jer bi to bilo realno. Nismo imali sreće da ranije postignemo pogodak, koji bi nam dao elana, no ovo je dobar rezultat", izjavio je trener Partizana, Zoran Milinković.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dosta čudan je bio način igre našeg protivnika. Ako su na ovaj način postali prvaci svoje zemlje, onda je to zapanjujuće. Odavno se na našem sstadionu prvak neke zemlje nije predstavio na ovakav način. Mislim da ćemo u revanšu imati više prostora pošto će oni na domaćem terenu morati tražiti pogodak. Bilo ih je teško probiti", dodao je trener Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.