Trener PSG-a iskren: Neymar nije vođa koji može nositi kapitensku traku
(Foto: EPA)

Tuchel o Brazilcu

Trener PSG-a iskren: Neymar nije vođa koji može nositi kapitensku traku

Midhat Šljivak

PSG je danas uspio da savlada na gostovanju ekipu Angersa sa 1:2 u susretu 36. kola Ligue 1.

Parižani su osigurali titulu prvaka mnogo ranije i do kraja sezone igrat će za prestiž.

Danas je dobar nastup pružio Neymar. Pogodio je i asistirao, ali ga trener Thomas Tuchel ne vidi kao istinskog vođu ekipe.

Njegove riječi nakon meča protiv Angersa to jasno pokazuju.

"Moje mišljenje je da Neymar nije profil igrača za kapitensku traku. On je tehnički gledano lider ekipe kroz kreativnost, ali nije čovjek koji može nositi kapitensku traku", istakao je Tuchel.

Neymar žestoko kažnjen!

Francuska fudbalska federacija (FFF) nije imala milosti prema zvijezdi PSG-a zbog incidenta koji se dogodio nakon finala kupa Francuske.

Rennes je stigao do titule prvaka Kupa Francuske nakon boljeg izvođenja penala, a onda je Neymar došao u centar pažnje na dodjeli medalja. Dok je išao prema loži jedan od navijača ga je provocirao, a onda je Neymar odlučio da ga udari.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zbog fizičkog sukoba sa navijačem Rennesa u finalu Kupa Francuske, Neymar je kažnjen sa pet utakmica neigranja u svim takmičenjima.

S obzirom da kazna stupa na snagu od ponedeljka, on će odigrati meč sa Angresom u subotu, pa će propustiti posljednja dva kola u francuskoj Ligi 1, duel Superkupa u narednoj sezoni, kao i prve dvije utakmice u novoj sezoni francuskog šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi