Trener Rayo Vallecana ljut na predsjednika La Lige zbog brzog povratka: Rizik od 0 posto je nemoguć!

Ne želi da se fudbal u Španiji tako brzo nastavi

Trener Rayo Vallecana ljut na predsjednika La Lige zbog brzog povratka: Rizik od 0 posto je nemoguć!

Trener Rayo Vallecana Paco Jemez jedan je od onih koji smatraju kako se pravi greška time što se fudbal u Španiji pokušava tako brzo vratiti.

Španski klubovi počeli su s treninzima prošle sedmice, a predviđa se kako bi se La Liga i Segunda mogle nastaviti početkom juna.

Ipak, kod nekih trenera još uvijek postoji strah od virusa i smatraju kako je prerano da se fudbal vrati.

Jemez nije saglasan s većinom stvari koje je u posljednje vrijeme rekao prvi čovjek La Lige Javier Tebas. Jedna od tih stvari je da je rizik da će se igrači zaraziti nakon povratka šampionata 0 posto.

"Ako je Tebas toliko siguran u to, neka potpiše dokument za slučaj da nešto dogodi. Ali, on nikada neće potpisati takav dokument jer je svjestan da rizik od nula posto ne postoji", kazao je Jemez u emisiji El Partidazo show i dodao:

"Još uvijek nemamo kontrolu nad pandemijom. Boli me kad kažu da smo privilegirani. Ja sam prošao test i zdrav sam, ali možda sam već sada zaražen. Ne želim da se testiram svaka četiri dana a da neko neko nema mogućnost to napraviti ni jednom. Želim trenirati i onda otići kući".

"Svi želimo početi sezonu, ali mislim da idemo u pogrešnom smjeru. Ono što Tebas govori je prerano po mom mišljenju. Ne trebamo se zalijetati u sve ovo. Postoje za sada korektne odluke, ali i one koje trebaju biti unaprijeđene", završava trener Vallecana.

Kada je u pitanju španski fudbal, bilo je prijedloga da će igrači, kada sezona počne, morati sedmicama biti u karantini, odvojeni od porodica i prijatelja, kako se virus ne bi širio. Također, postoji i opcija da će svi igrači i treneri biti testirani po više od jednom sedmično.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Logično je da postoje ljudi koji nisu saglasni s takvim idejama i vidjet ćemo da li će to donijeti neke promjene.

Inače, Vallecano se prije prekida prvenstva u španskoj Segundi nalazio na 11. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi