VAR "šutio" na Olimpicu: Crotone oštećen protiv Rome
Foto: Screenshot

Rimljanima dosuđen nepostojeći penal?

VAR "šutio" na Olimpicu: Crotone oštećen protiv Rome

Roma je sinoć na svom terenu ugostila ekipu Crotonea u 10. kolu Serije A. Domaći su slavili minimalnu pobjedu (1:0), za koju im je bio dovoljan gol Diega Perottija sa bijele tačke u 10. minuti susreta.

Penal za ekipu Rome je dosuđen nakon duela Aleksandra Kolarova i Rolanda Mandragora u kaznenom prostoru gostiju. Kolarov je nakon ovog duela pao, a sudija Manganiello pokazao na bijelu tačku.

Ipak, stiče se utisak da prekršaja nije bilo, ali se pomoćni arbitri zaduženi za pregledavanje snimaka, odnosno upotrebu nove VAR tehnologije, nisu oglašavali i signalizirali glavnom arbitru da na monitoru ponovo pogleda ovu spornu situaciju.

Manganiello je, tako, ostao pri svome i odlučno pokazao na bijelu tačku, a prekršaj Mandragora je okarakterisan kao kontakt na granici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li je VAR ovaj put zatajio i da li je Crotone oštećen?

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti