Trener Seville igračima na poluvremenu saopštio da ima rak

Prava utakmica za njega tek slijedi

Trener Seville igračima na poluvremenu saopštio da ima rak

Teme:

Prava utakmica za trenera Seville Eduarda Berizza tek slijedi.

Iako je njegova ekipa sinoć uspjela da ostane neporažena protiv Liverpoola, za Berizza su problemi nažalost tek započeli. 

Sevilla je nakon meča ozvaničila da je njihovom treneru dijagnosticiran rak prostate. Španski mediji prenose da je on svojim igračima na poluvremenu saopštio ovu tužnu vijest, a oni su na sjajan način odgovorili i poklonili mu bod protiv Liverpoola. Svakako, to je bilo najmanje što su mogli da urade. 

Za sada nije poznato više vijesti o ovom slučaju, ali se smatra da će nove informacije stizati u toku dana. Nadamo se da će ovaj sjajni stručnjak dobiti životnu bitku i da ćemo ga još dugo godina gledati pored aut linije. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Berizzo (48) je mladi argentinski stručnjak koji nije toliko poznat među trenerskim imenima. On je na samom početku karijere, a do sada je vodio ekipe Estudiantesa, O'Higginsa, Celte i Seville. Osim toga, bio je i pomoćni trener u reprezentaciji Čilea u periodu od 2007. do 2010. godine. Tokom igračke karijere između ostalog igrao je za River Plate, Marseille i Celtu Vigo. Za reprezentaciju Argentine upisao je 13 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi