Trener Seville podvrgnut operaciji

Dijagnosticiran mu rak

Trener Seville podvrgnut operaciji

Teme:

Trener španskog prvoligaša Seville Eduardo Berizzo uspješno je operisan nakon što mu je dijagnosticiran rak prostate.

Ovaj 48-godišnji stručnjak je za dijagnozu saznao nedavno, a koliko će i na koji način trajati njegove terapije nakon operacije, ljekari će moći utvrditi tek kada analiziraju zdravstveno stanje nakon zahvata.

Berizzo je o svom zdravstvenom stanju igrače obavijestio na poluvremenu utakmice Lige prvaka protiv Liverpoola, i to u trenutku kada je Sevilla gubila 0:3 i izgledala potpuno preplašeno. Igrači ponukani tom velikom motivacijom u nastavku su zaigrali kao lavovi i od 3:0 došli do 3:3.

Momčad Seville će za vrijeme Berizzovog oporavka voditi dosadašnji pomoćni trener Ernesto Marcucci.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je čovjek koji naporno radi i on će čak staviti posao iznad svog zdravlja, što je pokazao. Pokušat ćemo nastaviti normalno raditi kako bismo ovaj trenutak što je brže moguće ostavili iza nas", kazao je Marucci

Podsjetimo, Berizzo je na kormilo Seville stigao ljetos nakon što je tri godine proveo na klupi Celte Vigo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi