Trener Seville razočaran: Nismo nagrađeni, a zaslužili smo proći dalje

Trener Seville razočaran: Nismo nagrađeni, a zaslužili smo proći dalje

Adnan Beganović

Sjajna dva meča u osmini finala Lige prvaka odigrali su Borusija Dortmund i Sevilla, a na kraju je sa ukupnih 5:4 u četvrtfinale prošla njemačka ekipa.

Razočarani su u Sevilli, svjesni su da su propustili veliku priliku za prolaz među osam najboljih ekipa u Ligi prvaka, a trener Julen Lopetegui, smatra da su njegovi izabranici zaslužili mnogo više od časnog poraza.

Smatra da je Sevilla u tri od četiri poluvremena bila bolja.

"Mogli smo proći dalje i zaslužili smo to. Momčad je igrala sjajno, dobro su napadali, dobro se branili, igrali svim srcem. Volio bih da smo nagrađeni za ovo. Nadmašili smo Borussiju u tri poluvremena od četiri", rekao je trener Seville i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da nas vrlo malo ljudi može optužiti za lošu igru ili nedostatak karaktera i volje za pobjedom. Praktički im nismo ništa dopustili, ali rezultat je već bio 0:2. Zbog toga vjerujem da su karakter, odlučnost i mentalitet tima fenomenalni".

Top Komentari

Jupp
Niste ni u jednom segmentu zasluzili prolaz dalje. Borussia vas je nadmudrila i tacno su znali da cete krenuti u zestok napad. Pametno su se branili, iskoristili svaku ukazanu priliku da vam zabiju gol. A Sevilla stavila fokus na posjed lopte, ozbiljnije prilike pocele stvarati nakon 90te minute. Jedino je Can zakazao kad je bespotreban prekrsaj napravio u kaznenom prostoru, inace BVB je sasvim solidno odigrao utakmicu!
4 1
Salihović23
Sve im je krenulo naopako od one objave i ismijavanja Barse... Okreće se kolo sreće.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi