Trener Torpeda nije znao šta ga je snašlo: "Nakon prvih 20 minuta mislio sam da će nas..."
FOTO: Klix.ba

Škot je na kraju ipak bio zadovoljan

Trener Torpeda nije znao šta ga je snašlo: "Nakon prvih 20 minuta mislio sam da će nas..."

Admin Čaušević

Torpedo i Sarajevo su u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige odigrali 2:2, a generalni dojam je da Bordo klub ima za čim žaliti pogotovo nakon furioznog starta meča.

Izabranici Mirze Varešanovića su pokazali karakter i dva puta su se vratli u Kutaisiju i sigurno je da revanš susret na stadionu Asim Ferahatović Hase dočekuju kao favoriti.

Škotski trener na klupi gruzijskog tima Steve Kean je poslije meča kazao da je nakon prvih 20 minuta mislio da će Sarajevo razbiti njegov tim, ali da na kraju žali što njegov tim nije trijumfovao.

"U prvih 25 minuta Sarajevo je igralo mnogo bolje i kreiralo je nekoliko šansi. Poslije toga smo napravili taktičke izmjene, pojačali smo vezni red i savladali smo protivnika na kraju prvog poluvremena", rekao je Kean te nastavio:

"Mislim da smo u drugom poluvremenu bili bolji od Sarajeva. Imali smo dovoljno šansi da pobijedimo i postignemo više golova, ali nažalaost treća lopta nije završila u mreži. Kako god, sve će biti odlučeno u Sarajevu."

"Željeli smo pobjedu i prema tome smo pravili izmjene. U drugom poluvremenu smo bili bolji od protivnika, imali smo više šansi."

Oglasi

"Na početku je protivnik kreirao više prilika, ali mi smo imali prednost. Glavni razlog za to je fizička sprema. Mislim da smo u drugom poluvremenu mogli dati tri ili četiri gola."

"Ne mogu reći da sam zadovoljan rezultatom jer smo imali nekoliko šansi u drugom poluvremenu, međutim gledajući različite faze utakmice, neriješeno je logično."

"Pozitivno je što znamo kakav je protivnik, kako kao tim tako i pojedinačno. Imamo sedmicu da se pripremimo i trebali bismo u Sarajevu kreirati što je moguće više prilika."

"Ne znam da li su šanse 50:50, ali sam zadovoljan što nismo izgubili. Nakon prvih 20 minuta mislio sam da će nas izbaciti i da će nam zabiti mnogo golova."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Imamo sedam dana da se spremimo, doći će novi igrači, bolje će se uklopiti u tim. Ali ćemo u revanšu biti jači nego dnaas. Cilj je naravno proći dalje", završio je Škot.

Podsjećanja radi, revanš susret se igra 20. jula na stadionu Asim Ferhatović Hase od 21 sat.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Nadam se da griješiš. Šteta što nije šta ušlo od onih prečki. Da je Sarajevo samo poveli...
2 0
Culer
Škot zaboravio da sljedeću igra u gostima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi