Zmajevi trenirali, dolazak dvojice se još čeka, Džeko će sutra saznati rezultate
Za SportSport.ba iz Helsinkija izvještava Azer Zahić

U srijedu utakmica protiv Finske

Zmajevi trenirali, dolazak dvojice se još čeka, Džeko će sutra saznati rezultate

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija BiH obavila je večeras prvi od dva treninga u Helsinkiju.

Zmajevi se od jučer skupljaju u Helsinkiju, gdje ćemo u srijedu od 20:45 sati odigrati prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv nama sada već tradicionalno neugodnog rivala Finske.

Izabranici Ivajla Peteva su večeras trenirali u 'balonu' u Jatkasaari, predgrađu Helsinkija.

Svi su bili na treningu izuzev Edina Džeke, koji je danas radio magnetnu rezonancu kako bi se utvrdio stepen eventualne povrede sa posljednje utakmice Rome i sutra bi se trebali znati rezultati, dok Haris Duljević i Luka Menalo još nisu stigli.

Također, naglasimo da je bilo nešto malo iznad "nule" u vrijeme treninga, ali Zmajevi su bez većih problema podnijeli hladnoću.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sutra će bh. reprezentacija odraditi "glavni" i konačni trening pred duel s Fincima i to na terenu na kojem će se meč igrati dan kasnije. Uz to, bit će održano obraćanje medijima selektora Peteva, kojem će to biti debi na klupi A reprezentacije BiH.

Selektor Petev je pred polazak izjavio: „Idemo sa optimizmom u Finsku. U kontaktu smo bili ovih dana sa igračima i ne očekujem da bude nekih većih problema oko njihovog dolaska. Planirali smo da sutra u 20.00 sati održimo prvi trening jer igrači dolaze u različito vrijeme. Fokusiran sam samo na našu ekipu i s obzirom na to da imamo malo vremena, pokušaću da im prenesem svoju viziju i razmišljanja. Kao što sam ranije rekao, imamo kvalitetne igrače i siguran sam da će igrati borbeno i maksimalno motivisano.“

Top Komentari

ja_doso_nako
Glavna karika nam je Pjanke. Covjek poslje utakmica u Spaniji trci oko terena, odrzava formu, a nemamo sta da brinemo oko povreda jer ne igra u uefaloni. tako da nam je on top igracina.
5 7
Alsami
Mene fakat zanima da li oni(fudbaleri)i citaju ove gluposti sto mi pisemo...ja da sam pjanic i da citam, vec bih igrao u Al Ahliju ??
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi