Tresla se gora, rodio se miš: Simbolična kazna za HNS

Zbog tehničkog propusta

Tresla se gora, rodio se miš: Simbolična kazna za HNS

Prije nekoliko dana se u hrvatskim medijima podiglo mnogo prašine zbog iščekivanja UEFA-ine kazne za propust HNS-a u organizaciji utakmice sa Estonijom.

U utakmici koja se igrala u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine za igrače do 21 godine, sporan je bio nastup mladog fudbalera Lokomotive Ivana Fiolića, koji je u igru ušao u 46. minuti. Ime ovog fudbalera nije bilo u službenom zapisniku utakmice, pa je Hrvatskoj prijetio poraz od 3:0 za zelenim stolom.

Ipak, strah od takvog epiloga kod naših zapadnih susjeda bio je bespotreban, obzirom da je HNS zbog tehničkog propusta kažnjen simboličnom kaznom od 5.000 eura.

Podsjećamo, u pomenutoj utakmici koja je odigrana u Zaprešiću Hrvatska je savladala Estoniju sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi