"Tri boda se lako istope, utrka za prvaka će biti neizvjesna do zadnjeg kola"
Doskorašnji fudbaler, Nedim Kudra je odmah nakon završetka igračke karijere uskočio u trenerske vode

Trener FK Klis Nedim Kudra o nastavku prvenstva

"Tri boda se lako istope, utrka za prvaka će biti neizvjesna do zadnjeg kola"

O. Lekić

U derbiju 15. kola 2. Federalne lige Jug domaćin HŠK Posušje je slavio protiv FK Klis rezultatom 4:1.

Gosti su poveli golom Aida Kudre, no domaćini su u drugom dijelu utakmice uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Trostruki strijelac za Posušje je bio Dominik Begić, dok je jedan pogodak dodao Matej Lebo.

"Teško za objasniti, imamo vodstvo od 0:1 na poluvremenu, Posušje nam ništa ozbiljnije nije zaprijetilo. Na početku drugog poluvremena Posušje odmah pravi pritisak i daju gol za 1:1. Minut prije se povrijedi naš stoper Semir Čilić i mislim da je to dosta utjecalo na našu igru u obrani. Znali smo da Posušje ima odličnu ekipu i dobrog trenera. U našu ekipu se uvukla nervoza dok Posušje dobija krila izjednačujućim pogotkom. Sve što su zamislili išlo im je od noge'', ističe trener Klisa Nedim Kudra za SportSport.ba te dodaje:

"Tri boda se lako istope, obavit ćemo kvalitetne pripreme i mislim da se možemo zadržati u vrhu, te da će utrka prvaka biti neizvjesna do zadnjeg kola''.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Kada su igrački kadar i atmosfera u klubu u pitanju on ističe da ljudi u klubu rade odličan posao i da mora pohvaliti svoje igrače koji su dali maksimum u ovoj polusezoni.

"Na pauzi ove sezone obavit ćemo kvalitetne pripreme gdje planiramo odigrati 4-5 pripremnih mečeva, te se pojačati sa 2-3 kvalitetna pojačanja koja će nam biti potrebna za nastavak borbe za prvo mjesto'' zaključio je Kudra na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi