Tri gola za četiri minuta? U Turskoj je sve moguće
FOTO: EPA

Nevjerovatna utakmica

Tri gola za četiri minuta? U Turskoj je sve moguće

S. Grebović

Fudbaleri Trabzonspora danas su na svom terenu doslovno ponizili Kasimpasu, nanijevši joj težak poraz rezultatom 6:0.

Mreža gostiju iz Istanbula mirovala je 25 minuta, a onda je uslijedila prava kanonada.

U istoj minuti Argentinac Sosa je pogodio mrežu gostiju, a svega dva minuta kasnije Sorloth udvostručuje prednost.

Nakon još dvije minute golman Ozturk je morao ponovo po loptu u svoju mrežu, jer se i Nwakaeme upisao u listu strijelaca. Početkom drugog dijela gostujući igrač Fernandes dobija drugi žuti, odnosnu crveni karton i tako pravi medvjeđu uslugu svom timu.

Do kraja je Norvežanin Sorloth pogodio još dva puta, a Nwakaeme jednom za najubjedljiviju pobjedu Trabzonspora u sezoni s kojom su se popeli na treće mjesto sa 35 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Haris Hajradinović odigrao je svih 90 minuta u timu Kasimpase.

U drugoj utakmici dana Superlige, Galatasaray je teškom mukom slavio protiv Denizlispora sa 2:1. Za Lavove su pogađali Emre Akbad i Radamel Falcao, dok je utješni gol za goste postigao Ozkal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi