Tri igrača otpala sa Baždarevićevog spiska

Zmajevi se danas okupljaju

Tri igrača otpala sa Baždarevićevog spiska

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se danas zvanično okupiti u Zenici, gdje će zvanično započeti pripreme za predstojeći dvomeč baraža za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Irske.

Selektor Mehmed Baždarević je svoj spisak odlučio skratiti za tri imena, pa će utakmice sa Irskom propustiti fudbaler Astane Marin Aničić, zatim napadač Gabale Ermin Zec, koji zbog povrede leđa ne dolazi na okupljanje, te Rade Krunić, koji je trebao debitovati za BiH. 

Na pripreme će doći i Muhamed Bešić, iako fudbaler Evertona nema pravo nastupa u prvoj utakmici koja se igra na Bilinom polju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do utakmice sa Irskom u Zenici, Zmajevi će trenirati svaki dan a najčešće će treninge imati dva puta dnevno. Osim običnih treninga, mnogo pažnje će se posvetiti taktičkom dijelu priprema i video analizi sljedećeg protivnika, kako bi se naša reprezentacija što bolje pripremila za ovaj veliki izazov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti