Tri igrača ostala u borbi za trofej najboljeg fudbalera svijeta za 2022. godinu

Ko će biti pobjednik?

Tri igrača ostala u borbi za trofej najboljeg fudbalera svijeta za 2022. godinu

E. Oštraković

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je imena tri fudbalera od kojih će jedan dobiti nagradu za najboljeg fudbalera svijeta za 2022. godinu, poznatiju kao The Best.

Nakon što su raskinuli saradnju sa France Footballom, FIFA je odlučila pokrenuti svoju vlastitu nagradu The Best.

Naravno radi se o najboljem fudbaleru na svijetu, a dvostruki uzastopni pobjednik bio je Robert Lewandowski koji neće moći odbraniti trofej.

Naime, nakon što su u uži krug svrstana imena 14 nogometaša, sada je sve svedeno na tri imena, a radi se o Leu Messiju, Kylianu Mbappeu i Karimu Benzemi.

FIFa je tako ostalo pri tome da se nagrada dodjeljuje za najboljeg u kalendarskoj godini, a biti će veoma zanimljivo ispratiti ko će biti pobjednik.

Oglasi

Podsjetimo, nagradu za najboljeg igrača svijeta, koja je za mnoge jedina prava nagrada, dobio je Karim Benzema.

Kada je riječ o nagradi The Best, ona se dodjeljuje od 2016. godine i za sada ima ukupno četiri dobitnika. Dva puta su dje dobijali Lewandowski i Ronaldo, a po jednom Messi i Modrić.

Lionel Messi je nakon osvajanja Svjetskog prvenstva sigurno najveći kandidat za dobijanje ovog trofeja kojeg je jedini put uzeo 2019. godine.

Nagrada za najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA dodijelit će se 27. februara, a pored najboljeg fudbalera birat će se najbolji u drugim konkurencijama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U konkurenciji za najboljeg čuvara mreže su: Alisson Becker, Ederson Moraes, Yassine Bounou, Thibaut Courtois.

Nagradu za najboljeg trenera svijeta očekujue: Pep Guardiola, Carlo Anceloti, Walid Regragui, Lionel Scaloni i Didier Deschamps.

Promo

Top Komentari

Adrian
Benzema, ostali nemojte ni dolaziti.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi