Tri kluba zainteresovana za Adukora, među njima višestruki prvak Francuske

Vezista Sarajeva veoma tražen

Tri kluba zainteresovana za Adukora, među njima višestruki prvak Francuske

Vezni fudbaler Sarajeva Joachim Adukor bit će veoma tražen ovog ljeta. 

Fudbaler iz Gane iza sebe ima veoma dobru sezonu i kako prenosi portal Sportsworldghana.com, za njegove usluge se interesuju tri tima, a u prvom planu je francuska Nica. Četverostuki prvak francuske iza sebe ima nešto lošiju sezonu nego što se očekivalo u Ligue 1, pa već sada traže igrače koji će pojačati ekipu. 

Kako prenosi pomenuti izvor, osim Nice za usluge fudbalera iz Gane interesuju se i dva turska tima - Ankaragucu, koja je tek ušla nu najviši rang takmičenja i Alanyaspor čiji trener Mesut Bakjkal već neko vrijeme prati fudbalera Srajeva.

Turski mediji smatraju da je Adukor veoma sličan igrač Mehmetu Aureliju koji je svojevremeno proslavio igrajući za klubove poput Fenerbahčea i Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Adukor je u toku prošle sezone upisao 20 nastupa u BH Telecom Premijer ligi za Sarajevo te je postigao dva gola uz dvije asistencije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

silverstriker
Ova informacija se pojavila na forumui sarajeva prije par sati, inace nasi sportski novinari prije pocetka svake sezone sele pjanica od londona preko madrida do pariza a ustvari informisu se preko kojekakvih foruma i kojekavih trac partija....inastant novinari
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti