Tri muhe jednim udarcem

Sarajevo lagano protiv Olimpika

Tri muhe jednim udarcem

A. Čaušević

U zaostalom susretu 4. kola Premijer lige BiH je s 1:3 pobijedilo Olimpik i tako nastavilo pobjedničku seriju. Bh. šampion je sada na tri uzastopna trijumfa.

Bordo tim je u današnjem meču ubio tri muhe jednim udarcem - osvjena su planirana tri boda, vraćeno je prvo mjesto i za nastavak sezone je stiglo novo oružje u vidu Anela Hebibovića.

Sarajevo je i prije meča bilo veliki favorit, ali to je trebalo pokazati na terenu. Kada se sve sabere i oduzme, dojam je da su izabranici Vinka Marinovića upisali jedanu laganu pobjedu bez puno potrošene eneregije.

Utakmice kada su unaprije upisana tri boda nije nikad lako igrati, međutim aktuelni bh. šampion je danas pokazao suprotno. Nakon ovog trijumfa Bordo tim je opet prvi na tabeli, sa dva boda više od Željezničara, ali istina i susretom više.

Ipak, Sarajevo je današnjim trijumfom prebacilo pritisak na najveće rivale i prve pratitelje jer je uvijek bolje gledati ostatak tabele sa vrha bez obzira na utakmicu više.

Dobitak je i povratak Hebibovića koji bi obzirom na svoje igračke karakteristike trebao predstavljati veliko pojačanje za Bordo tim u utakmicama koje slijede, posebno ako se u obzir uzme činjenica da koševski premijerligaš ima zgusnut raspored.

Hebibović je zabio treći gol za svoj tim na današnjem susretu i nema sumnje da će mu pogodak biti od velike koristi, posebno za samopouzdanje jer je iza njega teška povreda križnih ligamenata.

Pobjednik dana u taboru Sarajeva je svakako i Benjamin Tatar. Odlični ofanzivac je sa dva gola stigao do cifre od šest pogodaka u dosadašnjem dijelu prvenstva i prvi je strijelac takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo i u narednih desetak dana očekuju tri teške utakmice. Prvo je na programu neugodno gostovanje Slobodi na Tušnju, sljedećeg četvrtka slijedi evropski obračun na Bilinom polju protiv boljeg iz duela Astana - Budućnost, te kao šlag na tortu u 9. kolu Premijer lige gradski derbi sa Željezničarom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Meni ovo iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje - sigurnije , vidjecemo - vrjeme ce pokazati svoje / najvise se radujem tekmi sa Zeljom - bice to momacka bitka prsa u prsa
19 1
Fcs
Ma Sarajevo je mašina.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi