Tri nova pojačanja u NK Orahovica 1974
Čelnici ovog kluba imaju velike ambicije u nastavku sezone, te su doveli nekoliko pojačanja kako bi pokušali izboriti promociju u Drugu ligu FBiH.

Žele izboriti promociju u viši rang

Tri nova pojačanja u NK Orahovica 1974

E. Oštraković

Nogometaši Orahovice 1974 vrijedno se spremaju za izazove koji su pred njima u nastavku sezone u Prvoj ligi TK.

Čelnici ovog kluba imaju velike ambicije u nastavku sezone, te su doveli nekoliko pojačanja kako bi pokušali izboriti promociju u Drugu ligu FBiH.

Tako će dres Orahovice u drugom dijelu sezone nositi Osman Beganović, Haris Omerašević i Mensur Husić. Također dogovoreno je produženje saradnje sa Emirom Selimovićem, Enisom Ahmetovićem i Harisom Muratovićem.

Osman Beganović sigurno predstavlja najveće pojačanje u ovom prelaznom roku za Orahovicu, u koju stiže iz NK Jedinstvo Lukavica. Beganović ima 24 godine i nastupa na poziciji veznog igrača, a osim velikog nogometa igra i mali fudbal za ekipu MNK Bosna Kompred.

Haris Omerašević igra na poziciji stopera, a u Orahovicu također dolazi iz ekipe NK Jedinstvo Lukavica. On je u karijeri osim Jedinstva igrao za NK Doboj Istok i FK Lokomotiva Miričina, a prošao je omladinske selekcije NK Bratstvo iz Gračanice.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Treće pojačanje u Orahovicu stiže iz DSK Devetak. Mensur Husić je devetnaestogodišnjak koji igra na poziciji beka. Osim u DSK-u nastupao je i za FK Radnički iz Lukavca.

NK Orahivica 1974 nakon prve polusezone zauizma treće mjesto sa samo tri boda manje od lidera FK Omazići 1937. U prvom kolu nastavka sezone Orahovica će na svom terenu dočekati ekipu Vražića.

Top Komentari

vialli
Prda haaa
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi