Tri su kandidata za novog trenera PSG-a, jedno ime se posebno ističe
Čini se da su Emeryjevi dani u Parizu odbrojani, čekamo da vidimo ko je nasljednik.

Šta će odlučiti na Parku prinčeva?

Tri su kandidata za novog trenera PSG-a, jedno ime se posebno ističe

Budućnost Unaija Emeryja na klupi PSG-a nije svijetla i čini se da je pitanje dana kada će španski stručnjak napustiti Park prinčeva.

PSG je skupina fantastičnih i skupo plaćenih fudbalera koji prošle sezone čak nisu uspjeli osvojiti ni Ligue 1, a u Ligi prvaka su šokantno eliminisani od Barcelone u osmini finala. Ove sezone će Parižani osvojiti naslov u Francuskoj, ali slaba je to utjeha jer evropski rezultat je ponovo izostao.

Parižani su sinoć eliminisani od Real Madrida, ali ono što zabrinjava sve navijače i čelnike ovog kluba jeste način na koji je PSG položio oružje pred kraljevskim klubom. Objektivno, PSG je pokazao da je nedorastao rival Realu i da još uvijek nema šta da traži među evropskom elitom.

Gledajući iz ove perspektive, PSG-ov šeik Nasser Al-Khelaifi je uzalud trošio novac, ali teško da je problem u fudbalerima. Najveći krivac za PSG-ove neuspjehe je trener Unai Emery, koji bi uskoro mogao postati bivši.

Francuski mediji su i ranije pisali o tome da je Emery blizu otkaza, a navodno mu je uoči početka sezone postavljen ultimatum da mora doći najmanje do polufinala Lige prvaka želi li ostati trener Parisa. Pošto od toga nema ništa, logično je očekivati da Emery dobije otkaz, samo je pitanje da li sada ili na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Emeryja bi na klupi PSG-a mogao zamijeniti Luis Enrique, koji se navodi kao prvi favorit. Ovaj 47-godišnji Španac je bez angažmana nakon razlaza sa Barcelonom i ne bi bilo čudo da Pariz bude njegova naredna destinacija.

Francuski mediji spominju još dvojicu kandidata, ali oni se čine daleko manje realnim opcijama. Ako Emery dobije otkaz tek na kraju sezone, mogli bi ga naslijediti Arsene Wenger ili Zinedine Zidane. Djeluje neobično, a kakve su stvarne šanse za to pokazat će vrijeme.

Top Komentari

SEIKO
Kakav je to stručnjak koji gubi prednost od 4 gola.Govnjivom motkom ga načerat.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi