Trijumfi londonskih klubova

Svi sigurni

Trijumfi londonskih klubova

E. Škorić

Chelsea, Tottenham i Crystal Palace ostvarili su domaće pobjede u mečevima šestog kola engleske Premier lige.

Chelsea je na Stamford Bridgeu savladao Brighton s 2:0. Pobjeda Plavaca se i očekivala, ali očekivao se i jak otpor Birghtona, a tako se baš i odvijala situacija na današnjem meču.

Do 50. minute su mreže mirovale, onda je Mount izborio penal, a Jorginho bio siguran za slavlje domaćina, da bi u 76. minuti Willian postavio konačnih 2:0.

Chelsea je sada šesti sa 11 bodova, Brighton ostaje na šest bodova i pao je na 16. mjesto.

Tottenham je imao problema protiv Southamptona, pa je od 31. minute igrao s igračem manje, a svejedno je na kraju slavio.

Pogotke su postigli Ndombele i Kane, jedini za goste Ings nakon velike greške Huga Llorisa. Tottenham je četvrti s 11 bodova.

I treći londonski klub na svom je terenu danas bio siguran. Luka Milivojević je u 21. pogodio za 1:0 s bijele tačke, kasnije je Townsend u nadoknadi postavio konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolves je nanio Watfordu novi udarac savladavši ga s 2:0, pa je Watford sada na dnu sa samo dva boda. U duelu Aston Ville i Burnleya bilo je 2:2, a Bournemoutha i West Hama 2:2.

Kasnije se sastaju Everton i Manchester City.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirso12123
I sutra Arsenal
0 1
Leo
Pa zar nije i West Ham iz Londona?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi