Trippier oduševio španske medije koji su odmah žestoko prozvali Garetha Balea

Prioritet mu da nauči španski jezik

Trippier oduševio španske medije koji su odmah žestoko prozvali Garetha Balea

E. Čaušević

Engleski reprezentativac Kieran Trippier nedavno je napustio Tottenham i potpisao je za Atletico Madrid.

Trippier je s madridskim klubom potpisao ugovor na tri sezone, a Tottenham je od njegove prodaje inkasirao oko 20 miliona funti. Od ovog fudbalera se očekuje da bude pojačanje na poziciji desnog beka.

Englez je već odigrao nekoliko pripremnih utakmica u dresu Atletico Madrida i za krako vrijeme se uklupio u novi tim. Trippier je poručio da daje sve od sebe da što prije nauči španski jezik.

"Prioritet mi je da naučim španski jezik. Želim biti uključen s saigračima i trenerom da ih razumijem što bolje. Imam učitelja u Madridu i časove pet dana sedmično. Jedan čas traje dva sata i nadam se da ćemo narednu izjavu za mjesec ili dva raditi na španskom jeziku", rekao je Trippier.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji su oduševljeni pristupom engleskog fudbalera i činjenicom da što prije želi znati njihov jezik. To su itekako iskoristili da ponovo prozovu Garetha Balea koji za šest godina u Real Madridu naučio svega nekoliko riječi španskog jezika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi