Dječak koji je obrukao Gerrarda je sada odrastao dečko: Rijetko ko ga prepozna, ali ima iste navike

Jake Nickless se prisjetio legendarnog trenutka

Dječak koji je obrukao Gerrarda je sada odrastao dečko: Rijetko ko ga prepozna, ali ima iste navike

A. Čaušević

Steven Gerrard je uz još nekoliko igrača sigurno u grupi najvećih legendi koji su igrali u Premiershipu.

Gerrard je sada trener Glasgow Rangersa, a ljubitelji fudbala ga pamte kao jednog od najboljih veznjaka svoje generacije i kapiten Liverpoola.

U karijeri je imao uspona i padova. Neispunjena želja je osvajanje titule prvaka Engleske, a vrhunac je imao kada je osvojena Liga prvaka s Redsima u čuvenom istanbulskom finalu protiv Milana.

Jedan od događaja o kojem se i danas priča desio se u februaru 2006. godine i to u svlačionici Stamford Bridgea pred utakmicu protiv Chelseaja.

Manje-više svima je poznato kako je jedan dječak "prodao" Gerrardu jednostavni truk. Tražio je da se pozdravi, veznjak je pružio ruku, a dječak mu se narugao. Bila je to zaista komična scena.

Tada petogodišnji dječak je sada odrastao 20-godišnjak. Jake Nickless je nedavno prošao probu u engleskom šestoligašu Billericayu.

Oglasi

"Otac me nagovorio na to. To je bio instinkt, svake godine se to vrti kada igraju Chelsea i Liverpool. Sada sam potpuno drugačiji. Ne zamaram se previše s tim, ali me prijatelji označaju na društvenim mrežama."

Na probu ga je doveo Jamie O'Hara koji je pohvalno govorio o Nicklessu koji je na probi uspio postići dva gola i to jedan iz slobodnjaka.

"Dodao sam ga u našu grupu, rekao sam dečkima o kome se radi. Svi su se smijali. To je bio ikonski momenat u Premijer ligi. Ljevak je, zabija golove, mislili smo da je nizak, jer je taj momenat bio kao jučer."

Throwback to the Chelsea mascot who pranked Steven Gerrard 😂

Posted by Sky Sports on Friday, August 27, 2021

Gerrard se u svojoj autobiografiji prisjetio da je to bio jedini put kada se nasmijao u tunelu prije utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada je izašla njegova knjiga, mama mi je kupila, a Gerrard se potpisao, vidi se da je sve bilo sport", rekao je Nickless.

Nickless je i na potpisu ugovora pokušao nasamariti i svog sadašnjeg trenera. Da li je uspio ili je sve iscenirano, procijenite sami...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
PENAL ZA real madrid!!!!!!!!!!!!!!
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi