Trojica fudbalera Tottenhama najavila odlazak
Foto: EPA

Žele otići iz Spursa

Trojica fudbalera Tottenhama najavila odlazak

M. Šljivak

Ekipa Tottenhama i ove sezone je bila odlična, ali im je kao i prošle sezone, titula izmakla u finišu sezone.

Činjenica da su ponovo ostali bez naslova mogla bi natjerati pojedine fudbalere da sreću potraže u drugim ekipama, a navodno su trojica jako bitnih igrača Spursa najavila odlazak.

Eric Dier, Kyle Walker i Danny Rose, važne su karike u igri londonskog tima sezonama unazad, ali ih dres Tottenhama više ne privlači, pa su najavili ostanak.

Nove destinacije bi za ove fudbalere mogli biti timovi iz Manchestera, City i United, koji otvoreno pokazuju interes za angažovanje novih fudbalera. Spremni su im dati mnogo veće plate, pa ćemo vjerovatno nekog od njih gledati u dresu gradskih rivala iz Manchestera.

United je  zainteresovan za svu trojicu. Mourinho neće štediti novac u nadi da će ih dovesti na Old Trafford, dok je Pep Guardiola zainteresovan za Dannyja Rosea i Kylea Walkera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, za sada su to samo špekulacije koje su donijeli engleski mediji, ali izuzetan interes za ove fudbalere itekako postoji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi