Slavit će se u Beogradu: Crvena zvezda dovodi pojačanje iz Francuske, cilj je evropsko proljeće!
Luka Ilić ponovo u Zvezdi?

Iz Ligue 2 u Srbiju?

Slavit će se u Beogradu: Crvena zvezda dovodi pojačanje iz Francuske, cilj je evropsko proljeće!

Eldar Ganibegović

FK Crvena zvezda bi u narednu sezonu mogla ući jača za jedno, na stadionu Rajko Mitić, itekako dobro poznato ime.

Na početku ove sezone iz FK Crvena zvezda mogli smo čuti najave kako će se tim boriti za evropsko proljeće, bilo to u osmini finala Lige prvaka ili u šesnaestini finala Evropske lige.

No, tim iz Beograda dobio je jako tešku grupu u Ligi prvaka. Protivnici su bili prvak Evrope Manchester City, te RB Leipzig i Young Boys. 

Od evropskog proljeća nije bilo ništa jer je Crvena zvezda završila posljednja u toj grupi, no već se kuju planovi za narednu sezonu i sprema se ekipa koja će probati ostvariti taj cilj.

S tim u vezi dolaze informacije kako bi na stadion Rajko Mitić moglo stići dobro poznato ime. Radi se o Luki Iliću.

Ovaj sjajni veznjak dijete je Crvene zvezde koja ga je 2017. godine u transferu vrijednom dva i po miliona eura prodala Manchester Cityju, gdje nikada nije dobio pravu priliku. 

Oglasi

Igrao je na dvije posudbe u Nizozemskoj. Prvo u NAC Bredi, a zatim i u Twenteu, prije no što je u januaru 2022. godine potpisao za francuski Troyes.

Ovaj tim ga je posuđivao TSC-u, da bi se Luka Ilić ove sezone izborio za mjesto u redovima francuske ekipe i ima zavidnu statistiku.

Na 16 utakmica je postigao pet pogodaka i podijelio četiri asistencije, a sada se sve više govori o mogućem povratku u Zvezdu.

Jasno je da 24-godišnji Ilić itekako još uvijek ima šta da ponudi, a ostaje da se vidi da li će se nakon sedam godina odsustva vratiti u redove aktuelnog prvaka Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

On je u januaru 2023. godine debitovao i za A reprezentaciju Srbije i postigao pogodak. Bilo je to na prijateljskoj utakmici protiv SAD-a van FIFA-inog termina.

Upisao je rođeni Nišlija i 27 nastupa u omladinskim selekcijama Srbije, te postigao pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi