Srbima uzalud savremeni i "napucani" stadioni, bilo je dovoljno 20 minuta za totalni debakl

TSC na koljenima

Srbima uzalud savremeni i "napucani" stadioni, bilo je dovoljno 20 minuta za totalni debakl

E. Ganibegović

Crvena zvezda i Partizan Srbiji su donijeli odličan koeficijent i dva mjesta u Ligi prvaka. TSC iz Bačke Topole kao viceprvak je otišao direktno u treće pretkolo i bruka se protiv Brage.

TSC iz Bačke Topole je kao viceprvak Srbije dobio mjesto u 3. pretkolu Lige prvaka i žrijeb ih je sastavio s portugalskom Bragom. 

Bilo je odmah jasno ko je favorit u ovom dvomeču, a nakon prvog poluvremena revanš utakmice rezultat je 7:1 u korist gostiju s jugozapada Evrope.

U prvoj utakmici koja je prošle sedmice odigrana u Portugalu Braga je slavila s 3:0, no u Srbiji je krenula još furioznije i napunila mrežu domaće ekipe.

Nakon prvih 45 minuta rezultat na semaforu je 1:4 u korist Brage, a sva četiri pogotka je portugalski tim postigao u razmaku od samo 11 minuta.

Oglasi

Prvo je u devetoj minuti Pizzi donio vodstvo Bragi, da bi samo četiri minute kasnije Bruma duplirao vodstvo.

Isti igrač tri minute kasnije postiže i svoj drugi pogodak na večerašnjoj utakmiic, da bi onda u 20. minuti asistirao Al Musratiju za 0:4.

Stala je Braga nakon toga na loptu. Utisak je da bi mogli postići gol kad god požele i TSC je imao sreće u nekoliko situacija.

Da sve ne bude tako crno potrudio se Rakonjac koji je završio jednu polukontru u 40. minuti i postigao utješni pogodak za domaći tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Srbiji je u posljednje vrijeme napravljeno nekoliko savremenih stadiona uključujući i ovaj u Bačkoj Topoli, no uzalud je to sve i rezultat dovoljno govori gdje je Braga, a gdje TSC. Kvalitet fudbala u Srbiji je i dalje na niskom nivou, izuzmemo li Crvenu zvezdu. 

Jasno je da je Crvena zvezda trenutno iznad svih u Srbiji i jedini je klub iz regiona bivše Jugoslavije koji se kao prvak svoje zemlje direktno plasirao u grupnu fazu Lige prvaka.

Top Komentari

C.Banks
Udri srpsku nejač
0 2
Mostarac94
Debakl je popusit od neftcija, torpeda ili hamruna nije sramota popusot od Brage
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi