Unitedu se "zgadilo" od komentara nakon što su navijači 'otkrili' krivca za remi s Evertonom

Tuanzebe rasistički vrijeđan

Unitedu se "zgadilo" od komentara nakon što su navijači 'otkrili' krivca za remi s Evertonom

Edmir Škorić

Manchester United je u subotu odigrao 3:3 s Evertonom, mada su ga sekunnde dijelile od nove pobjede.

Vodio je United 3:2 u 94. minuti, kada je rezerivsta Axel Tunzuebe faulom spriječio kontru gostiju. Dobio je žuti karton, ali činilo se to u tom trenutku kao pametan potez.

No, ispostavilo se da je to koštalo United pobjede. Ubačena je lopta u šesnaesterac Uniteda upravo iz tog slobodnjaka, Keane je glavom proslijedio loptu, a Calvert-Lewin matirao De Geu.

23-godišnji defanzivac je nakon meča dobio hiljade uvredljivih komentara, a dobar dio ih se, nažalost, odnosio na njegovu boju kože. Ovo nije prvi put, jer je Tuanzebe vrijeđan i nakon poraza od Sheffielda nedavno.

Klub je objavio saopštenje u kojem se kaže da im se "zgadilo" zbog zlostavljanja na društvenim mrežama i pozvao odgovorne kompanije da poduzmu nešto povodom toga.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Anthony Martial također je rasno zlostavljan na društvenim mrežama nakon poraza od Bladesa, dok je Marcus Rashford imao ružno iskustvo nakon remija s Arsenalom.

Vlada Velike Britanije zaprijetila je društvenim mrežama "velikim kaznama" koje bi mogle iznositi "milijarde funti" ako se ne uspiju boriti protiv zlostavljanja na svojim platformama.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IMPERATOR
Pa kad vidimo komentare na ovom portalu od samoprozvanih navijaca Uniteda, svima bude jasno o kakvim budalama je riječ. Niste vi navijači Uniteda nego ste mrzitelji Unitedovih konkurenata! Pravi navijač je tu i kad se gubi i kad se pobjedjuje. Ne trazi izgovore za nesretne kikseve voljene ekipe, sve je to dio igre. Na terenu je bilo 22 igrača i baš je jedan kriv za nešto. Da nisu primili prvi i drugi gol, treci bi bio nebitan! Sve je to do mentaliteta ekipe, a svi ce nekad i izgubi i pobijediti.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi