Obračun igrača pred utakmicu, a na terenu - haos
Foto - Screenshot

Susret Copa Libertadoresa donio žestoke obračune

Obračun igrača pred utakmicu, a na terenu - haos

M. Šljivak

Četvrta runda Copa Libertadoresa donijela je ponovo dosta uzbuđenja, a sudije su na terenu imale pune ruke posla.

Posebno se to odnosi na utakmicu između kolumbijskog Atletico Nacionala i urugvajskog Nacionala, gdje su varnice počele još prije meča odigranog u Pereiri.

Igrači dva tima sukobili su se po dolasku na stadion. Bilo je tu naguravanja i teških riječi, a veći fizički sukob je spriječilo osiguranje.

Zato je na terenu peruanski sudija Diego Haro imao pune ruke posla jer su se igrači oba tima potrudili da ih protivnici dobro zapamte.

Brojni sukobi, oštri startovi viđeni su u ovoj utakmici, a Haro je na kraju podijelio 10 žutih kartona i dva crvena, oba gostima.

Rezultat ove utakmice bio je 0:0, a to je rezultat koji mnogo manje odgovara gostima iz Urugvaja koji su na začelju grupe F sa samo dva boda.

Atletico Nacional će u posljednja dva kola voditi borbu za plasman u nokaut fazu sa Argentinos Juniorsima i Universidad Catolicom.

Grupna faza završava se 28. maja, a finale je na programu 20. novembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi