Tuchel će Buffonu ukazati veliko povjerenje

Branit će na utakmici sezone

Tuchel će Buffonu ukazati veliko povjerenje

PSG će naredne sedmice igrati najvažniji meč u dosadašnjem dijelu sezone i to na Parku prinčeva protiv Liverpoola.

Situacija u grupi C je vrlo napeta uoči posljednja dva kola, a PSG iznenađujuće zauzima tek treće mjesto sa pet osvojenih bodova. Liverpool i Napoli imaju po šest, a Zvezda četiri boda.

Parižanima će hitno trebati pobjeda nad Liverpoolom, a trener francuskog prvaka Thomas Tuchel odlučio je ukazati veliko povjerenje Gianluigiju Buffonu i odabrati ga za prvog golmana na toj utakmici.

Tuchel se nada da će Buffon svojim iskustvom pomoći PSG-u da ostvari željeni rezultat i izbjegne katastrofu, što bi svakako bilo ispadanje u grupnoj fazi Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gianluigi Buffon će dobiti i priliku da se "zagrije", pošto će biti prvi golman i u susretu sa Toulouseom koji se igra za vikend.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi