Tuchelu u svlačionici Bayerna pažnju privukao dres s brojem 13: "Jadnik..."

Ponovo će raditi zajedno

Tuchelu u svlačionici Bayerna pažnju privukao dres s brojem 13: "Jadnik..."

Edmir Škorić

Njemački stručnjak Thomas Tuchel je veoma iznenada i brzo došao na klupu Bayena, naslijedivši Juliana Nagelsmanna.

U četvrtak navečer je odjeknula vijest o smjeni Nagelsmanna, a već sutradan bilo je jasno da je Tuchel novi trener njemačkih rekordnih prvaka.

Tuchel je već sedmicama boravio u Minhenu, a sada će dobiti šansu da vodi još jednu veliku ekipu nakon Borussije Dortmund, PSG-a i Chelseaja.

U videu koji je objavio sam bavarski klub, Tuchel je također dobio prvi uvid u objekte za trening na Säbener Straße, uključujući fizioterapiju i sobe za fitness. Na Allianz Areni premijerno mu je predstavljena i domaća svlačionica. Jedan mu je dres posebno zapao za oko - dres s brojem 13.

"Po treći put, jadnik", poručio je Tuchel i nasmijao se.

Eric-Maxim Choupo-Moting je vlasnik broja 13 i kamerunski napadač najbolje poznaje Tuchela od svih članova Bayerna.

Oglasi

Pod "jadnik" je Tuchel mislio to što će Choupo-Moting morati po treći put da radi s Tuchelom.

Choupo-Moting se 2011. pridružio bundesligašu Mainza, gdje je Tuchel bio trener dvije godine. U tri godine zajedno do 2014., Choupo-Moting je upisao 74 nastupa u Bundesligi, postigavši 20 golova i dodavši sedam asistencija.

Četiri godine kasnije, Kamerunac i njemački trener ponovo su se našli: kada je Tuchel 1. jula 2018. započeo svoj angažman u PSG-u, Choupo-Moting je bio samo dva mjeseca udaljen od transfera u glavni grad Francuske.

Od tada su njih dvojica radili zajedno više od dvije i pol godine, Choupo-Moting je cijelo vrijeme proveo u Ligue 1 pod Tuchelom. U 31 utakmici postigao je šest golova i upisao jednu asistenciju.

Sada će uslijediti treća zajednička radna faza, a Choupo-Moting još nije otkrio veseli li se dvostrukom bivšem treneru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, s obzirom na to kako ga je Tuchel ranije "pazio", Kamerunac ne mora da brine, sasvim sigurno će dobiti svoje minute, a kako igra ove sezone, definitvno nema razloga da tako ne bude.

Tuchelov debi dogodit će se početkom aprila kada će Bayern u velikom njemačkom derbiju odmjeriti snage sa liderom Bundeslige, ekipom Borussije Dortmund, koja ima bod više od Bavaraca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi