Dosta je sumnjivih stvari u Bayernu oko odlaska Nagelsmanna: "Bio bih glup da sam to napravio"
Julian Nagelsmann je dobio otkaz nakon nepune dvije godine na klupi Bayerna (Foto: EPA)

Goretzka sasvim jasan

Dosta je sumnjivih stvari u Bayernu oko odlaska Nagelsmanna: "Bio bih glup da sam to napravio"

M. Šljivak

Minhenski Bayern iznenada je odlučio promijeniti trenera u samom finišu sezone. Julian Nagelsmann je postao bivši, a njegovo mjesto je zauzeo Thomas Tuchel. Dosta se prašine podigli oko ove smjene, igrači su bili iznenađeni, a navodno je otkaz pao zbog loših odnosa Juliana i igrača. Na tu temu govorio je veznjak Bayerna Leon Goretzka koji je imao veoma zanimljivu izjavu.

Bayern je iznenada odlučio smijeniti trenera Juliana Nagelsmanna nakon nepune dvije godine saradnje. Njega je zamijenio Thomas Tuchel koji će tako imati priliku Bavarce odvesti do tri trofeja.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je u izjavama istakao kako su odnosi između određenih igrača i Nagelsmanna bili poprilično zategnuti i da se moralo reagovati.

"Odnosi između tima i trenera više nisu bili dobri, a kada je igra ekipe krenula dole, morate reagovati. Nije bila laka odluka", rekao je Hasan Salihamidžić.

Veznjak Bayerna Leon Goretzka tvrdi da je njegov odnos s Nagelsmannom bio sasvim dobar i da bi bio glup da je nešto radio protiv trenera.

"Bio bih glup da sam se suprotstavio šefu. Lično, nisam imao nikakvih sukoba s Julianom. Za druge igrače zaista ne znam", poručio je Leon Goretzka.

Oglasi

Igrači bavarskog velikana masovno se na društvenim mrežama opraštaju od Nagelsmanna. Većina ih ističe kako im je bilo veliko zadovoljstvo raditi s njim i poželjeli su mu sreću u daljoj karijeri.

Thomas Tuchel nije očekivao da će preuzeti Bayern. Iznenada je počeo pregovore u utorak i sve je ekspresno završeno.

"Stvari su se zaista desile jako brzo. Iznenađen sam zbog tajminga jer nisam vjerovao da će baš u ovom trenutku mijenjati trenera. Pretpostavljao sam da ću u inostranstvu nastaviti karijeru i čekao sam ljeto. Prvi kontakt s Bayernom bio je u utorak navečer i zaista smo se ekspresno dogovorili", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tuchel je s Bavarcima potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i u naredna dva mjeseca ima priliku da se na svim frontovima bori za trofeje.

Bayern je trenutno na drugom mjestu Bundeslige s bodom manje od Borussije iz Dortmunda, a igraju četvrtfinala DFB Kupa i Lige prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi