Tuchelu osmijeh 'od uha do uha' - Bayern mu je ispunio prvu želju

Dobio je što je i tražio

Tuchelu osmijeh 'od uha do uha' - Bayern mu je ispunio prvu želju

E. Škorić

Thomas Tuchel dobio je priliku da vodi Bayern nakon što je prethodno klub otpustio Juliana Nagelsmanna.

Bayern je nezadovoljan Nagelsmannom i jučer mu je uprava kluba uručila otkaz, a novi trener je bivši trener Borussije Dortmund, PSG-a i Chelseaja, koji će od ponedjeljka početi raditi sa ekipom.

Interesantno da će Tuchel debi imati nakon reprezentativne pauze, kada će Bayern u velikom derbiju igrati protiv dortmundske Borussije, inače prve ekipe Bundeslige u ovom momentu. Bayern je, podsjetimo, na poziciji broj 2 sa bodom manje.

Tuchel je sa puno optimizma preuzeo Bayern, a sa sobom dovodi i nekoliko članova stručnog štaba. Imao je i posebnu želju, koju mu je Bayern odlučio ispuniti.

Njemački dnevnik Bild javlja da je Tuchel od kluba ztatražio da mu u trenerski stožer dovede Anthonyja Barryja, s kojim je radio u Chelseaju u sezoni 2021/2022. Englez mu je bio pomoćnik u Londonu, a trenutno radi s Robertom Martinezom u reprezentaciji Portugala.

Iako je Tuchel kazao da "borimo se za Barryja i uvjereni smo da ćemo ga dovesti", njemački mediji uvjeravaju da je on već Bayernov i da je klub već to i riješio.

Oglasi

Izvjesno je da će u stručnom štabu Thomasa Tuchela u minhenskom Bayernu biti Arno Michels i Zsolt Loew. Ovaj trio radi zajedno više od deset godina.

"Moj trenerski tim također nije bio spreman za sve ovo, stoga veliko hvala na fleksibilnosti njihovih porodica", dodao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hasan Salihamidžić je na konferenciji za novinare otkrio da neće biti promjena u kontekstu trenera golmana. Baš kao i u doba Juliana Nagelsmanna, Michael Rechner ostat će uz Thomasa Tuchela.

Thomas Tuchel će debitovati kao trener Bayerna u subotu, 1. aprila u 18:30 kada će se odigrati Der Klassiker s Borussijom Dortmund. Tuchel je vodio BVB u sedam utakmica protiv Bayerna u svim natjecanjima i pobijedio je u samo dvije. Osim toga, Bayern ostaje u igri u njemačkom kupu - gdje će igrati protiv Freiburga u četvrtfinalu - i također u Ligi prvaka. Slijede im teške utakmice protiv Manchester Cityja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti