Ikona Bundeslige se obrusila na Tuchela: "Ne bi se trebao tako ponašati"

Tuchelu sve teže

Ikona Bundeslige se obrusila na Tuchela: "Ne bi se trebao tako ponašati"

Edmir Škorić

Trener Bayerna Thomas Tuchel ranije je izjavio kako njegova ekipa ne pokazuje rezultate ljetnih priprema i da očito ne igra dobro u utakmicama koje su "važne", kao nedavno protiv Leipziga u Superkupu Njemačke, ali sada ga je zbog toga kritikovao nekadašnji legendarni veznjak Bundeslige.

Ikona Werdera iz Bremena Torsten Frings kritikovao je trenera minhenskog Bayerna Thomasa Tuchela.

Bayern u petak protiv Werdera u Bremenu počinje sa odbranom naslova Bundeslige, ali uvertira u ovaj duel je spomenuti težak poraz od Leipziga u borbi za prvi trofej u sezoni. Nakon tog meča dosta kritika od strane Tuchela prema vlastitim igračima.

"U ovom trenutku nemam objašnjenje. Primamo prelagano golove. Kao da nismo ništa napravili protekle četiri sedmice. Ono što smo danas pokazali nema nikakve veze s tim kako smo trenirali, forma, atmosfera. To je alarmantno, jednostavno alarmantno", poručio je Tuchel nakon poraza od Leipziga, a onda krenuo s kritikovanjem igrača.

"To je zastrašujuće. Sada nemam rješenje, šokiran sam i jako razočaran. Ovo mi je zaista neobjašnjivo".

Oglasi

"Njihovi problemi nisu počeli utakmicom Superkupa. Stvari im već mjesecima idu loše. Momčad je kao kula od karata koju Werder može srušiti pravim stavom", rekao je Frings i dodao:

"Tuchel se ne bi trebao tako ponašati, kao trener ne smiješ javno rušiti svoju ekipu. Uvijek trebate biti uz svoje igrače. Ne osjećam da stvari u Bayernu funkcionišu dobro i skladno".

Frings je dodao da je pritisak na Bayern ogroman jer su potrošili velike iznose da pojačaju tim, pa sjetite se samo potpisa Kim Min-Jea i Harryja Kanea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče Tuchelove izjave, čini se kao da gubi konce i pitanje je hoće li preživjeti još neki kiks. Imao je užasan kraj prošle sezone, jedva došao do titule i ostao bez trofeja u Kupu i Ligi prvaka, a rukovodstvo Bayerna zaista nema strpljenja niti pardona prema bilo kome.

U međuvremenu je Bayern odlučio da ne potraži novog golmana iako je jedno vrijeme namjeravao da ga angažuje. Čini se da se Manuel Neuer oporavlja bolje i brže nego što se očekivalo, pa će Bavarci biti strpljivi, a do tada će na golu biti Sven Ulreich.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ovom Bayernu niko živ ne pomaže , nisu ni svjesni da ih čeka sudbina man.utd , milana itd , već nek budu sretni što imaju dosadnu Bundesligu pa ne što se kao dešava !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi