Tuchel poslije slavlja nad Zvezdom: Rano je još sanjati o tituli

Trener Paris Saint-Germaina

Tuchel poslije slavlja nad Zvezdom: Rano je još sanjati o tituli

Nogometaši Paris Saint-Germaina pobjedom nad Crvenom zvezdom takmičenje u grupi C Lige prvaka završili su na prvom mjestu.

Parižani su kao gosti slavili u Beogradu s visokih 4:1, a poslije visoke i ubjedljive pobjede razloga za zadovoljstvo imao je i trener francuskog kluba Thomas Tuchel, posebno pohvalivši timsku igru i mentalnu snagu svoje momčadi.

"Nije bilo lako, Crvena zvezda je i protiv Napolija i Liverpoola na ovom terenu pokazala svoju snagu. Na kraju smo, srećom, uspjeli da pobijedimo i posebno imponuje način na koji smo stigli do trijumfa. Moj tim je u svakom pogledu pokazao kvalitet i zaista čestitam igračima na svemu što su pokazali", kazao je, između ostalog, Tuchel.

Jasno je kako će Paris Saint-Germain i ove sezone biti jedan od kandidata za osvajanje 'ušatog' pehara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Idemo iz utakmice u utakmicu, ne sanjamo još o velikoj titulu. Treba održati ovakav timski mentalitet i u nastavku takmičenja", poručio je njemački stručnjak.

Golove za Paris Saint-Germain su sinoć, podsjetimo, postigli Cavani, Neymar, Marquinhos i Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi