Tudor: Volio bih da se Arda vrati u Galatu
Foto: Reakcija Igora Tudora (Hrvatska) tokom meča Evropa lige protiv Ostersunda

Trener turske ekipe

Tudor: Volio bih da se Arda vrati u Galatu

Sve su češće glasine da bi se turski fudbaler Arda Turan mogao vratiti u ekipu Galatasarayja. 

Arda je na ljeto 2015. godine dres Atletico Madrida zamijenio dresom Barcelone, ali se u katalonskom divu za sada nije naigrao i priliku za igru dobija tek u ne toliko značajnim utakmicama. 

Turski i španski mediji u posljednje vrijeme sve češće pišu o tome da će se Arda u januaru mjesecu vratiti u Galatasaray, ali ruku na srce pisali su i ljetos pa od toga ništa nije bilo. Arda bi navodno u januaru mogao ponovo obući dres kluba iz kojeg je otišao 2011. godine, a Galata bi Barci šestomjesečnu posudbu trebala platiti milion i pol. 

"Arda je sjajan igrač i jedan od najvažnijih igrača u historiji turskog fudbala. Da, volio bih kada bi on došao u Galatasaray", rekao je Igor Tudor za beIN Sport. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Arda je bio član turskog velikana od 2003. do 2011. godine, a nakon odlaska iz Turske osvojio je dvije La Lige, tri španska Kupa i jedan Superkup. 

Turski fudbaler ove sezone nije odigrao nijedan minut za Barcelonu i sigurno je da će napustiti ovaj španski klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi