Tunis pozvao Khediru da nastupi za njih na SP

Još se nije odlučio

Tunis pozvao Khediru da nastupi za njih na SP

Fudbalska reprezentacija Tunisa će naredne godine ponovo zaigrati na Svjetskom prvenstvu, a u savezu te zemlje su već počeli tražiti fudbalere koji bi ih mogli pojačati u Rusiji.

Jedan od njih je Rani Khedira, mlađi brat daleko poznatijeg Samija, koji nastupa za Augsburg. Riječ je o 23-godišnjem fudbaleru za kojeg su stručnjaci tvrdili da je još veći talenat od Samija Khedire, ali on nikada nije ispunio sav potencijal i napravio karijeru kakva se očekivala.

Rani Khedira je prije dolaska u Augsburg igrao za Stuttgart i Leipzig, a poziv iz Tunisa je stavio na čekanje.

"Još nisam ništa odlučio, ali istina je da su me zvali iz Tunisa. To je prilično komplikovana situacija jer, kao prvo, ne govorim ni arapski, ni francuski. Kao drugo, jedva poznajem nekog od igrača iz Tunisa", iskren je bio Khedira, koji je potom dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Da bih prihvatio poziv Tunisa, potrebno je da situacija bude obostrano korisna. Dakle, da ja mogu pomoći toj zemlji, ali i ona meni. Ako to nije slučaj, nema potrebe da se prenemažemo. Razmislit ću, sada želim da se skoncentrišem na igre u Bundesligi i da odigram narednih deset utakmica. Na proljeće ću sjesti za stol sa tim ljudima i porazgovarati o svemu".

Rani Khedira je, baš poput svog brata Samija, rođen u Stuttgartu i kroz karijeru i život nema nikakvih dodirnih tačaka sa zemljom svoga porijekla. U prošlosti je nastupao za sve omladinske selekcije Njemačke, ali poziv u A selekciju nikada nije dočekao. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi