Tunižani su pojam pravih navijača - Scene iz Dohe to pokazuju
Tunižani su veoma zadovoljni nastupom reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru (Foto: Screenshot)

Nevjerovatne slike

Tunižani su pojam pravih navijača - Scene iz Dohe to pokazuju

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Tunisa savladala je Francusku s 1:0 u posljednjem susretu grupe D na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali Tunižanima ova pobjeda nije bila dovoljna za prolaz dalje jer je Australija savladala Dansku i otišla je u osminu finala.

Tunis je odigrao sjajan turnir u Kataru. Ipak, ni pobjeda nad aktuelnim prvakom svijeta Francuskom od 1:0 nije bila dovoljna za prolazak dalje, a planove im je pokvarila Australija pobjedom nad Danskom.

Tunižani su očigledno veoma zadovoljni nastupom na turniru. Bilo je naravno tuge zbog ispadanja, a navijači su nakon utakmice s Francuskom bili izuzetno raspoloženi.

Scene s ulica Dohe pokazuju veliko slavlje navijača. Slavi se pobjeda nad Francuskom i sigurno je da će i fudbaleri biti smatrani herojima u svojoj zemlji.

Tunis je na ovom Svjetskom prvenstvu igrao najbolje od svih dosadašnjih nastupa, iako su i 1978. godine imali isti učinak od pobjede, neriješenog rezultata i poraza.

Oglasi

Nakon toga su redovno nastupali na tri prvenstva od 1998. do 2006. godine i u devet utakmica su upisali samo tri remija.

Uslijedio je potom period od dva prvenstva koje su propustili. Vratili su se 2018. godine u Rusiji i uspjeli su ostvariti jednu pobjedu.

Niko im nije davao prevelike šanse da mogu nešto napraviti u Kataru. Ipak, na kraju su pokazali da su izuzetno napredovali i ko zna, možda u budućnosti uspiju proći grupnu fazu takmičenja.

Interesantno je svakako da je Tunis strahovao za učešće na Svjetkom prvenstvu u Kataru zbog namještanja utakmica u kojem su učestvovali i određeni ljudi iz Fudbalskog saveza Tunisa.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To je izazvalo velike tenzije. Govorilo se o diskvalifikaciji ove selekcije, ali se ona srećom na kraju nije ni desila.

Tunis je definitivno pokazao da im je mjesto na Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi