Turbina najprijatnije iznenađenje Druge lige FBiH Jug

Turbina najprijatnije iznenađenje Druge lige FBiH Jug

Adnan Beganović

Nakon 18 odigranih kola najmlađi tim u Drugoj ligi FBiH grupa Jug Turbina iz Jablanice ima najviše osvojenih bodova na zelenom terenu (minus tri iz prošle sezone), najviše trijumfa, najmanje poraza, dok su po broju postignutih pogodaka Jablaničani na drugom mjestu.

Dosadašnji uspjeh iznenadio je sve, pa i ljude u samom klubu, a najzaslužniji za procvat Turbine je perspektivni trener Igor Remetić.

“Nastojim afirmisati mlade igrače“, rekao je Remetić za SportSport.ba, dodajući da su zimus igrači Turbine bili zanimljivi klubovima iz viših rangova. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

“Moram pohvaliti odličnu atmosferu unutar tima, kao i želju za napretkom i dokazivanjem kod mladih igrača. Finansijska situacija određuje i ambicije, a ukoliko se ovim mladim igračima ukaže prilika da budu prvoplasirani na kraju sezone, sigurno je da ćemo je znati iskoristiti. Prihvatili su moj način rada i različitosti u treningu. I sam sam kao mlad trener koji je na početku karijere željan dokazivanja, prateći trenerske trendove i educirajući se svakoga dana“, dodao je Remetić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi