Turbulencije su prošlost? Jedinstvo dobija novog trenera

Vraća se nekadašnji igrač

Turbulencije su prošlost? Jedinstvo dobija novog trenera

Nakon što je deblokiran račun, otklonjena je najveća prepreka za nesmetano poslovanje Jedinstva. Uprava ovog federalnog prvoligaša vraća se redovnim aktivnostima i već za sutra je zakazana prozivka za proljetni dio sezone.

U odnosu na protekli period igrački kadar Jedinstva će biti znatno izmijenjen. Redove bihaćkog kluba su napustila šestorica prvotimaca, tačnije Almin Abdihodžić, Isak Šehić, Mirza Burnić, Sinan Samardžić, Mujo Mujagić i Aleksandar Pantić, kao i dosadašnji šef struke Selam Tulić zajedno s pomoćnikom Safetom Nadarevićem. 

Kako stvari stoje, na kormilu Jedinstva u narednom periodu će biti 43-godišnji stručnjak Nedžad Žerić koji bi trebao sutra izvršiti prozivku. Žerić je dobro poznato ime u Bihaću, obzirom da je u prošlosti s uspjehom nosio crveno-bijeli dres, a također je veliki trag ostavio i u Rudar Prijedoru. 

"Dogovorio sam se s čelnicima Jedinstva i za sutra je zakazana prozivka. Radujem se povratku u Bihać, to je moj grad. Imam dosta prijatelja u Bihaću i vežu me lijepe uspomene za period kada sam igrao za Jedinstvo. U ovom momentu primarni cilj se svodi na opstanak, ali uvjeren sam da će se Jedinstvo uskoro dići i zauzeti onu poziciju koju i zaslužuje", kazao nam je Žerić. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U najtežim trenucima za Jedinstvo svoju vjernost klubu bez ijednog odstupanja pružali su navijači. Bili su bezrezevna podrška čelnicima kluba i igračima, a to će sigurno činiti sa još većim elanom i željom u narednom periodu. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi