"Nikada mi nisu skandirali takve stvari sa tribina, ali za sve postoji prvi put"
(Foto: EPA) Nedugo nakon blamaže protiv Cityja u PL, Sarrijev bezidejni Chelsea je izbačen iz FA Kupa, od strane Uniteda

Maurizio Sarri nakon poraza od Uniteda

"Nikada mi nisu skandirali takve stvari sa tribina, ali za sve postoji prvi put"

Chelsea je večeras na svom Stamford Bridgeu eliminisan iz FA Kupa i to od strane velikog rivala, Manchester Uniteda.

United je slavio sa 0:2, a domaći nisu imali adekvatnu reakciju na činjenicu da su na poluvrijeme otišli sa dva gola zaostatka.

Više od svega, navijače je iznerivalo Sarrijevo konstatno odbijanje da promijeni formaciju, uvede više ofanzivaca ili učini bilo šta već svi nisu vidjeli.

Zbog toga su se sa tribina Stamford Bridgea mogli čuti zvižduci i psovke upućene Sarriju i njegovom stilu fudbala ("Fu*k SarriBall").

"Mislim da nismo imali sreće jer smo u prvom poluvremenu igrali bolje od protivnika, a na kraju smo gubili 0:2. U drugom je bilo teško jer oni igraju čvrsto, brane se duboko i kompaktno, tako da smo na momente igrali konfuzan fudbal... Prvo poluvrijeme smo igrali dobro. Treba nam više agresivnosti, više odlučnosti u sopstvenom kaznenom prostoru, ali i u protivničkom - tu je bila razlika", istakao je Sarri na press konferenciji nakon utakmice, pa se osvrnuo na zvižduke sa tribina:

"Brine me rezultat, ne navijači. Mogu razumjeti situaciju jer rezultat nije bio dobar. Ispali smo iz FA Kupa, tako da mogu razumjeti... Brinu me naši rezultati... Sve jako lako može krenuti nabolje. Ako pobijedimo tri ili četiri meča u nizu sve će biti lako, ali teško je pobijediti pet."

Novinare je zanimalo i da li je čuo psovke i skandiranje sa tribina i da li mu se nešto slično desilo u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam čuo baš najbolje, ali jesam ponešto... Ne, nisu mi prije pjevali takve stvari. Za sve postoji prvi put", istakao je strateg Chelseaja.

"Da li su igrači shvatili moj fudbal? Ne u potpunosti, za sada. Posebno se to vidjelo u drugom poluvremenu kada smo morali brže odigravati, biti brži i mentalno i fizički. Potrebno nam je više kretnje bez lopte", istakao je Sarri, te dodao da nije zabrinut za svoj posao na Stamford Bridgeu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salidzan
učini bilo šta već svi nisu vidjeli ?? Poenta rečenice, zna neko?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi