"Turković bi danas vrijedio 100 miliona, više nema takvih..."

Pomoćni trener Hajduka o bh. asu

"Turković bi danas vrijedio 100 miliona, više nema takvih..."

Almira Turkovića više od deset godina nema na nogometnim terenima, ali je u svim klubovima, za koje je igrao, ostavio neizbrisiv trag.

Posebno se to odnosi na Hajduk za koji je igrao od 2002. do 2005. godine. Noseći Hajdukov dres u tom razdoblju osvojio je dva puta naslov prvaka i kup, što je iz današnje perspektive nestvaran učinak u tako kratkom roku, pa stoga i ne čudi što se njegova imena na Poljudu i dalje rado sjećaju.

Jedan od onih koji se divio Turkovićevom umijeću s loptom je i Mario Carević. Kao klinac je imao priliku dijeliti svlačionicu sa Turkovićem, kojeg se prisjetio danas kada je na Poljudu imenovan za pomoćnog trenera Zorana Vulića.

"Kada bih govorio o najvećim igračima s kojima sam dijelio svlačionicu, mogao bih nabrojati imena pet minuta. Kad sam počinjao u Hajduku su igrali Asanović, Bilić, Štimac, pa kasnije dva majstora kakvih danas nema, Almir Turković i Dejan Računica, oni bi danas vrijedili 100 miliona eura", izjavio je Carević za 24sata.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Od svih uspjeha koje je ostvario igrajući za Hajduk, možda mu je najveći taj što i danas kad dođe u Split niko ne prođe pored njega a da se ne javi sa ''pozdrav meštre''.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti