Turković nezaustavljiv, uskoro mijenja sredinu?

Bh. napadač trese mreže

Turković nezaustavljiv, uskoro mijenja sredinu?

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Slovenije do kraja sezone ostalo je još jedno kolo, a nogometaši Brežica 1919 u subotu su na svom stadionu savladali Verzej sa 4:1.

Jedan pogodak za domaće djelo je bh. internacionalca Nede Turkovića koji je u 23. minuti se upisao u listu strijelaca. Domaći su poveli autogolom Derviševića, a pored Turkovića dva puta mrežu gostiju zatresao je Kuntarić.

Brežice se kolo prije kraja nalaze na solidnom četvrtom mjestu, a Turkovićev odlazak u ovaj klub definitivno se pokazao kao pravi potez s obzirom da je nekadašnji napadač Željezničara u devet utakmica postigao sedam pogodaka.

Kao nagradu za dobre partiju iz Brežica su mu ponudili produženje ugovora, ali postoji velika mogućnost da Turković karijeru nastavi u Prvoj ligi Slovenije.

U Brežice je ovaj 27-godišnji napadač stigao iz sarajevskog Olimpika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi