Turković za euforiju: Legenda Sarajeva dobija trenerski angažman
Almir Turković je svojevremeno za vrijeme igračke karijere imao priliku nositi dres Zadra od 1997. do 1999. godine (Foto: EPA)

Gdje ima dima, ima i vatre...

Turković za euforiju: Legenda Sarajeva dobija trenerski angažman

Nekada nogometni velemajstor Almir Turković mogao bi preuzeti klub u kojem je svojedobno ostavio veliki trag.

Svojim maštovitim nogometnim kreacijama Turković je nekada uveseljavao navijače Sarajeva, Hajduka, Osijeka, pa i Zadra čiji je dres nosio od 1997. do 1999. godine, a nakon gotovo dvije decenije legendarni "Zeka" bi se mogao vratiti na Stanove.

Navijači Zadra, koji se danas takmiči u 2. HNL, već neko vrijeme očekuju imenovanje novog šefa struke i u moru imena koja se provlače u kuloarima pojavilo se i Almira Turkovića, što je svakako izazvalo veliku euforiju.

"Nakon skoro 20 godina sve se jače spominje povratak legendarnog Turkovića na Stanove. Ono što je sigurno, za razliku od mnogih opcija ova s Turkovićem ne bi imala nikakavu oporbu. Uprava je na potezu. Ako je suditi po nekim kuloarima koji su više nego dobro upućeni bijeli dim bi uskoro mogao biti pušten iznad Stanova", pišu Zadrani, čiju objavu je na društvenim mrežama podijelio i sam Turković.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Turković je po završetku igračke karijere jedno vrijeme radio u omladinskom pogonu Sarajeva, a bio je i član stručnog štaba za vrijeme mandata Mehmeda Janjoša.

Top Komentari

Fcs
Sad da se skine, bio bi najbolji igrač lige
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi