Loše vijesti za reprezentaciju Turske pred EURO u Njemačkoj
FOTO: EPA

Povrijedio se jedan od kjlučnih igrača

Loše vijesti za reprezentaciju Turske pred EURO u Njemačkoj

Haris Zilić

Do početka Evropskog prvenstva u Njemačkoj ostalo je još 15 dana, a reprezentacije učesnice lagano kreću sa pripremama, selektori su već odredili šire spiskove, a do 7. juna će skratiti spisak na 26 imena.

Na EURO-u ćemo gledati i reprezentaciju Turske koja je imala odlične kvalifikacije, ali Turci su se suočili sa prvim problemima.

Tamošnji mediji pišu da u kampu reprezentacije neće biti Caglara Soyuncua defanzivca Fenerbahcea i jednog od ključnih fudbalera turske reprezentacije kada je u pitanju defanziva.

Soyuncu se povrijedio na utakmici posljednjeg kola turske Super lig između Fenerbahcea i Istanbulspora.

Iako se na prvi momenat činilo da je povreda lakše prirode, Soyuncu ipak nije mogao izdržati intezitet treninga i doktori su previdjeli mirovanje oko mjesec dana.

Soyuncu je povrijedio butni mišić i ovo će sigurno biti ogroman hendikep za Tursku pred put u Njemačku.

Reprezentacija Turske se na EURO-u nalazi u grupi F sa selekcijama Portugala, Češke i Gruzije, a prvi meč igraju 18. juna u Dortmundu protiv selekcije Gruzije.

Što se tiče Soyuncua on je u dosadašnjoj karijeri skupio 55 nastupa za reprezentaciju Turske i upisao dva pogootka.

Prije dolaska u Fenerbahce nosio je dres Atletico Madrida, Leicestera, Freiburga, Altnordua, Bucaspora i Menemena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi